Lev livet lättare och mer lekfullt

Skrivardrömmen

Jag har förverkligat en dröm! Jag har skrivit ett reportage för en populärvetenskaplig tidning.

Det har väl hänt genom åren att jag skrivit någon tidningsartikel men det har varit ganska tekniskt och mest för de redan invigda. På senare tid har det handlat om DNA-släktforskning och jag har velat rapportera resultat.

I somras fick jag idén att det borde gå att göra något mer, att jag kunde skriva något intressant som kombinerade DNA-fakta med historia. Jag hade arbetat med Stjärnasläkten vid Kopparberget och i samband med det fått kontakt med en ättling till 1600-talspersonligheten Georg Stiernhielm som jag var nyfiken på. Ämnet var brett och det borde gå att göra något som har mer allmänt intresse.

Jag träffar Cornelia Colliander

Huvudet var som vanligt fullt av idéer och jag skissade snabbt på ett reportage som tidningen Släkthistoria nappade på. Det skulle innebära en resa för att träffa ättlingen Cornelia Colliander så i september drog jag iväg till hennes hem i Helsingfors. Jag kom hem med en intervju och bilder och satte igång att skriva.

Men att skriva reportage var helt nytt för mig. Hur gör man? Hur blir det intressant? Jag hade svårt att komma igång och få struktur på texten. Som tur var har jag ju Eva. Hon tittade på mitt första utkast och kom med bra synpunkter som gav mig en knuff i rätt riktning. Jag fick till det!

I dagarna publiceras reportaget. Det har givit mersmak och jag letar nu nya skrivaridéer att förverkliga.

Föregående

14 år sedan livet plötsligt stannade

Nästa

Att göra motstånd mot härskartekniker

  1. Kristina Burman

    Det låter intressant. Och roligt att följa erat skrivande☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén